Tisztelt Oktató és Hallgató Kollégák!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara nevében szeretettel köszöntöm Önöket. A tudományos diákkör a hallgatók tehetséggondozásának leghatékonyabb intézményesített formája, az országos versenyeken egy-egy tudományterület (tudományág) legkiválóbbjai gyűlnek össze. A rendező intézmény (kar) számára munka, felelősség, de megtiszteltetés is, ha otthont adhat egy ilyen versenynek. Örömmel fogadtuk a felkérést, s reméljük, tisztességgel helyt is fogunk állni.
Az Állam- és Jogtudományi Szekció – oktatói és hallgatói oldalról egyaránt – olyan személyi kört ölel fel, akik az OTDK keretin kívül is szoros szakmai kapcsolatokat ápolnak. Így az OTDK nem csupán egy verseny, hanem sok ismerős kolléga nagy közös találkozása is. Ezzel az örömteli várakozással készülünk mi is.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara – 18 év eltelte után – immáron második alkalommal rendez Országos Tudományos Diákköri Konferenciát. A Kar életében ez mindenképpen fontos állomás, eltelt egy „emberöltő”.
A versenyző hallgatókat nem véletlenül szólítottam kollégáknak, a jövő tudósainak kiválasztásában az OTDK az első fontos állomás. Az itt eredményesen szereplők néhány év múlva már a doktori iskoláink hallgatói lesznek, és nem kis részben tudományos fokozatot szereznek. Így az OTDK résztvevőinek feltétlenül kijár a kolléga megszólítás.
Remélem, hogy a szellemi töltekezés mellett jó hangulatban fog eltelni ez a három nap, a Kar részéről igyekszünk mindent megtenni.
 
2018. június
 
Prof. Dr. Szabó István
dékán, a XXXIV. OTDK házigazdája
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar